Alles wat je moet weten over bedrukte koffiebekers.

 

Meer informatie nodig over het bedrukken van koffiebekers? Het is soms lastig om te beslissen welke bedrukking het beste toegepast kan worden of wat de eigenschappen zijn van kartonnen koffiebekers. Daarom een uitgebreid artikel waar veel aspecten van het bedrukken van koffiebekers aan bod komen.

 

De onderstaande onderwerpen worden behandeld in de informatiegids van bedrukte koffiebekers.

 

 

 

1.Wat zijn koffiebekers?

 • Type koffiebekers.
 • Druktechnieken koffiebekers.
 • Waarom bedrukte koffiebekers?
 • Duurzaamheid bedrukte koffiebekers.
 • Accessoires voor koffiebekers.
 • Order proces 123Bedrukte Koffiebekers.
 • Levering bedrukte koffiebekers.
 • Conclusie.

 

 

 1. Wat zijn koffiebekers?

De geschiedenis van koffiebekers gaat helemaal terug naar het Chinese keizerrijk, een koffiebeker werd vroeger ook gewoon een papieren beker genoemd. Het papier werd in de tweede eeuw voor Christus uitgevonden en werd vervolgens gebruikt om thee uit te drinken. De moderne papieren beker / koffiebeker werd uitgevonden en ontwikkeld in de 20ste eeuw. Het was een oplossing voor het hergebruiken van hetzelfde glas, aangezien dit een gevaar werd voor de gemeenschappelijke gezondheid. Omdat papieren voorwerken goedkoop en schoon konden worden gefabriceerd werden plaatselijke verboden ingesteld op het gemeenschappelijke gebruik van bekers.

 

De eerste versie van de papieren beker werd gewoon in elkaar gelijmd en waterdicht gemaakt doormiddel van een klein beetje klei op de bodem van de beker. De klei werd met een hoge snelheid over de binnenkant van de beker verdeelt waardoor er geen water meer doorheen kwam. Helaas was dit niet de juiste tactiek want alle dranken die in de beker werden geschonken smaakten naar papier en modder. Om deze reden werd de techniek aangepast en werd de binnen- en buitenkant met was bespoten. De nieuwste techniek van het waterdicht maken van koffiebekers is het bespuiten van de bekers met een laagje polyethyleen. Het maakt de beker waterdicht en een bijkomend pluspunt is dat de naden ook gemakkelijk aan elkaar gelast kunnen worden.

 

Bij 123Bedrukte Koffiebekers heten de kartonnen bekers gewoon koffiebekers maar in principe kan het gezien worden als een wegwerpbeker. De bekers kunnen voor verschillende doeleinden ingezet worden. Denk aan het gebruiken als reclame middel, het gebruik in kantines van bedrijven, organisaties, stations, op evenementen, beurzen enzovoort. Als de wegwerpbekers worden ingezet voor warme dranken wordt het aangeraden om dubbelwandige bekers te gebruiken omdat deze de warmte tegenhouden.

 

Er is recent ook een nieuwe wetgeving ingegaan op het gebied van wegwerpbekers, blikjes of petflessen op evenementen. Mochten er toch wegwerpbekers gebruikt worden dan moeten deze voor 90 procent opnieuw ingezameld worden. Het is erg belangrijk dat de regel wordt nageleefd want hij wordt door de politie of de milieu-inspectie goed gecheckt.

 

 

 

 1. Type koffiebekers.

Er zijn verschillende soorten koffiebekers op de markt. In het assortiment van 123Bedrukte Koffiebekers zijn er in het assortiment ook verschillende maten en varianten te vinden. Alle koffiebekers worden standaard bedrukt met een bedrukking naar wens maar welke beker dan specifiek bedrukt moet worden kan ook zelf gekozen worden.

 

Er zijn twee standaard segmenten waar uit gekozen kan worden en deze zijn weer onderverdeeld.  De eerste keuze is bedrukte koffiebekers of bedrukte koffiebekers bio. Beide categorieën zijn onderverdeeld in enkelwandige, dubbelwandige en thermo bekers.

 

2.1. SUP verbod.

Alle koffiebekers die worden verkocht bij 123Bedrukte Koffiebekers voldoen aan het Single Use Plastics (SUP) verbod dat op 3 juli 2021 is ingegaan. Dit houdt in dat drinkbekers die grotendeels zijn gemaakt van (bio) plastic ook voorzien moeten zijn van een markering dat aangeeft dat er (bio) plastic in de beker is bewerkt. De SUP regel wil er voor zorgen dat de meest vervuilende producten op een milieu bewustere manier worden gemaakt of anders helemaal verbannen worden. De Europese Commissie wil op deze manier de plastic pandemie wat inperken en zorgen dat de plastic soep langzaam verdwijnt.

 

2.2. Dubbelwandige koffiebeker.

De eerste optie is een dubbelwandige koffiebeker. Deze beker wordt vaak ingezet voor een warme drank, door de dubbele wand blijft de drank in de beker warm en verbrandt de afnemer niet de handen. De naam zegt het al maar een dubbelwandige koffiebeker heeft twee lagen karton. Door de extra laag ontstaat er een kleine ruimte tussen de twee lagen waardoor de drank goed warm blijft. De koffiebekers zijn gemaakt van een speciale kraft karton soort en afgewerkt met een bioplastic coating. Kraft klinkt onbekend maar dit is eigenlijk gewoon een duurzame en sterke papiersoort gemaakt van naaldhout. De coating aan de buitenkant van de koffiebeker is verschillend per normale of bio variant. Lees hier meer over onder kopje 2.5.

 

2.3. Enkelwandige koffiebeker.

De naam zegt het al, een enkelwandige koffiebeker bezit een enkele wand. Om deze reden is de beker ook minder geschikt voor hele warme dranken. Door de enkele wand wordt er gemakkelijk warmte doorgelaten. De enkelwandige koffiebeker is meer geschikt voor koude / medium warme dranken. De enkele laag karton is wederom gemaakt van kraft karton en afgewerkt met een coating. Omdat de beker maar een enkele wand heeft is dit ook terug te zien in de prijs, de kosten van een enkelwandige koffiebeker liggen veel lager dan die van een dubbelwandige of thermo koffiebeker. De beker kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het voorzien van grote massa’s van glazen water. De bekers zijn ook het voordeligste als ze in hoge aantallen worden ingekocht.

 

2.4. Thermo koffiebeker.

De naam verraadt het al maar een thermo koffiebeker kan gebruikt worden voor het schenken en vervoeren van warme dranken. Deze beker is als het ware de Rolls Royce onder de koffiebekers. Door de unieke constructie wordt de warmte perfect in de beker gehouden en is dit aan de buitenkant dan ook niet te voelen. Het is ook te zien aan de prijs dat de thermo koffiebekers nog beter zijn in warmte tegenhouden en van betere kwaliteit gemaakt zijn. Wederom is de buitenkant van de koffiebeker gemaakt van twee lagen kraft karton waardoor er een klein laagje tussenzit wat de warmte tegenhoudt. Daarbij is de onderkant van de koffiebeker ook wat anders. Het papier aan de onderkant van de koffiebeker is omgevouwen en er zit een ruimte tussen ondergrond en de onderkant van de koffiebeker. Hierdoor koelt de drank minder snel af en ziet het er daarnaast ook heel chique uit.

 

2.5. BIO koffiebekers.

Er is een significant verschil tussen een normale koffiebeker variant en een bio koffiebeker variant. Beide varianten bestaan uit een kartonnen koffiebeker gemaakt van kraft papier maar om de beker waterbestendig te maken hebben de varianten een andere coating. De coating kan gezien worden als een laagje om de beker waterdicht te maken. Bij de reguliere koffiebeker is dit een PE coating en bij de BIO variant een biologische PLA coating.

Een PE coating is de afkorting voor een polyethyleen coating. Het is een eenvoudige maar efficiënte manier om het pakket af te dichten. Er zitten verschillende voordelen aan een PE-coating. Het heeft een goede “Sealability” en als een eenzijdige gecoate beker heeft de beker een goede vocht barrière.

 

 

2.6. Maten koffiebekers.

Van alle verschillende soorten koffiebekers zijn er verschillende maten beschikbaar. Op deze manier is er voor elke soort drank een beker die perfect past. De verschillende afmetingen van de koffiebekers zijn:

 • 100 ml
 • 180 ml
 • 225 ml
 • 300 ml
 • 400 ml

 

Helaas is het niet mogelijk om het formaat van de koffiebekers ook te customizen. De buitenkant van de bekers kan helemaal naar wens worden aangepast maar de maten van de bekers staan vast.

 

 

 1. Druktechnieken koffiebekers.

Er zijn twee verschillende druktechnieken die worden gebruikt voor het bedrukken van de koffiebekers. De eerste soort bedrukking is een PMS bedrukking, dit is een afkorting voor Pantone Matching System. Het is een serie kleuren wat is opgesteld door een bedrijf wat Pantone heet en elke kleur heeft een eigen nummer. Al deze kleuren met eigen nummers zijn verwerkt in een waaier waardoor er makkelijk gekeken kan worden in welke kleur interesse is. Wat wel belangrijk is om in gedachte te houden: als er gewisseld wordt van ondergrond kan de pantone kleur er ook wat anders uit komen te zien. Een bedrukking waar de PMS techniek wordt gebruikt kan enkel ingezet worden tot en met 4 kleuren. Bij een PMS bedrukking zijn de kleuren van de verschillende producten vaak wel kleurvast omdat er echt voor een aantal specifieke kleuren wordt gekozen. De enige manier waarop de kleur een beetje zou kunnen verschillen is het gebruiken van verschillende ondergronden.

 

Mochten er de behoefte zijn om meer dan 4 kleuren in te zetten kan er gekozen worden voor een CMYK full colour bedrukking. CMYK staat voor cyaan, magenta, yellow en key. Al deze kleuren worden gebruikt om de gewenste kleuren voor de bedrukking te vormen. Deze bedrukking wordt enkel gekozen wanneer er meer dan vier kleuren in de bedrukking zitten. Er is wel een nadeel aan het inzetten van een full colour CMYK bedrukking, er bestaat de kans dat er minimale kleur afwijkingen optreden tussen verschillende soorten drukwerk. Ook is er kans op een minimale afwijking bij een herdruk van het drukwerk. Daarom wordt het dan ook vaak aangeraden om gebruik te maken van een PMS bedrukking.

 

 

 1. Waarom bedrukte koffiebekers?

Er zijn verschillende redenen waarom het een goed idee is om een koffiebeker te bedrukken. Het bedrukken van koffiebekers is een zeer opkomende en innovatieve marketing tool. Het is meer dan alleen een logo, het is een boodschap naar de klant en het geeft het merk een enorme boost. Het biedt eigenlijk onbegrensde mogelijkheden voor een uniek ontwerp. Het team van 123Bedrukte Koffiebekers denkt hierin dan ook graag met u mee!

 

De eerste reden is dat het bedrukken van een koffiebeker de perfecte optie voor horeca om op een onopvallende manier reclame te maken. Wanneer iemand een koffie to go meeneemt zal de koffie op veel verschillende plekken komen en met een mooi en opvallend ontwerp is er een grote kans dat het merk herinnerd wordt. Naast een makkelijke en onopvallende reclame is het voor de horeca ook een goede optie om de branding van een bedrijf door te voeren. Een koffiebeker kan bedrukt worden in de stijl van de branding van een horeca zaak en maakt het op deze manier helemaal af.

 

Naast de horeca is het natuurlijk ook mogelijk om de koffiebekers te bedrukken voor andere soort bedrijven. Bedrukte koffiebekers geven een professionele uitstraling en ook voor bedrijven is het bedrukken van een koffiebeker een mooie toevoeging op kantoor. Als er klanten langskomen op kantoor ziet het er professioneel uit wanneer de koffie wordt geschonken in een koffiebeker bedrukt met het logo van het bedrijf.

 

Ook het inzetten van bedrukte (koffie) bekers op festivals is een goede marketingtool. De bedrukte bekers zullen nog voor een langere tijd rondzwerven op het terrein en krijgen hierdoor veel aandacht. Het is verstandig om hier de goedkoopste versie van de bedrukte bekers voor te gebruiken, namelijk de; enkelwandige beker. Deze zijn heel voordelig om in grote oplages af te nemen en kunnen geheel naar wens bedrukt worden.

 

Samenvattend is het bij uitstek geschikt als marketingtool. De bekers kunnen gemakkelijk aangepast worden en kunnen geheel worden ontwerpen passend bij de boodschap van uw bedrijf. Elke gewenste slogan of boodschap kan erop geplaatst worden.

 

 

 

4.1. Koffiebeker bedrukken naar eigen keuze.

Er zijn veel verschillende keuzes hoe de koffiebeker bedrukt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan een logo of een mooie slogan wat past bij het desbetreffende bedrijf. Er wordt ook vaak voor gekozen om de merkwaarden te communiceren op de bedrukte koffiebeker. Het bedrukken van koffiebekers is toegankelijk voor bedrijven van alle soorten, denk aan een grote multinational of wat kleinere bedrijven. De bedrukte koffiebekers zijn in verschillende oplagen te bestellen bij 123Bedrukte Koffiebekers, daarom is het toegankelijk voor bedrijven met verschillende budgetten.

 

Er wordt af en toe ook voor gekozen om kleine oplages te bestellen van verschillende soorten bedrukkingen. Op deze manier kan er afgewisseld worden met bedrukte koffiebekers die verschillende bedrukkingen hebben. Hierdoor blijft het spannend en is er ook een grotere kans dat klanten/werknemers de boodschap op de koffiebeker onthouden. Door af te wisselen met pakkende slogans en designs dient de koffiebeker niet alleen als een beker om de koffie uit te drinken maar ook echt als een marketing tool.

 

 

 1. Duurzaamheid bedrukte koffiebekers.

Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijke standaard en wordt ook steeds belangrijker. Alle plastic wegwerp artikelen zijn verboden door de overheid en daarom worden de bedrukte koffiebekers ook zeker niet van plastic gemaakt. Een kartonnen koffiebeker biedt de uitkomst voor het vervangen van de plastic varianten, het is gemakkelijk om te wisselen van bedrukking op de kartonnen variante en ze zijn ook nog eens recyclebaar. Er zijn diverse kartonnen koffiebekers beschikbaar met diverse certificaten op het gebied van duurzaamheid. Bijvoorbeeld een FSC of PEFC logo, op deze manier is het makkelijk te herkennen of de koffiebekers duurzaam zijn. Er wordt dan twee vliegen in één klap geslagen, een duurzaam en decoratief bedrukte koffiebeker.

 

 

 1. Accessoires voor koffiebekers.

In het assortiment op de website van 123Bedrukte Koffiebekers zijn verschillende soorten accessoires die toegevoegd kunnen worden aan de bestelling. Door het toevoegen van deze accessoires kan de bestelling helemaal compleet gemaakt worden en zijn alle benodigdheden voor een volledige koffie to go in huis.

 

 

6.1. Deksels voor koffie to-go.

Er zijn twee soorten deksels verkrijgbaar voor de koffiebekers, een witte en een zwarte variant. Van beide deksels zijn ook weer verschillende maten beschikbaar, elke maat koffiebeker kan op deze manier voorzien worden van een afsluitende deksel. Handig om mee te geven bij de bestelling van een koffie to go zodat deze vervoerd kan worden zonder te morsen.

 

De deksels zijn gemaakt van PS, een afkorting voor polystyreen. Dit materiaal wordt voornamelijk ingezet voor goedkope geperste voorwerpen zoals plastic bekers, bordjes, of plastic bestek. Het materiaal PS is een grondstof wat makkelijk hergebruikt kan worden, het is een oliehoudend materiaal dat uitstekend te recyclen is. Als de voorwerpen van PS, polystyreen, ingezameld zijn kunnen ze gemakkelijk gewassen en gemalen worden. Uiteindelijk blijft er een granulaat over wat hergebruikt kan worden in de kunststofindustrie.

 

 

6.2. Bedrukte suikerzakjes.

Een leuke toevoeging aan bedrukte koffiebekers zijn bedrukte suikerzakjes. Door het gebruik van deze bedrukte suikerzakjes is de branding helemaal compleet. Een bedrukte suikerstick met je eigen logo of volledige design is een mooie toevoeging om naast de koffie aan te bieden. Het zakje van de suikerstick is wederom gemaakt van kraft papier en geeft daarom een mooie en duurzame uitstraling. De inhoud van de suikerstick is 4 gram suiker.

 

De suikersticks kunnen in verschillende kleuren bedrukt worden en ook in verschillende hoeveelheden besteld worden. Het minimale aantal suikersticks wat besteld moet worden is 6.000 stuks en het maximale aantal 117.000. Als de sticks bedrukt zijn en klaar voor verzending worden ze in dozen van 600 stuks geplaatst. Deze dozen zijn zo genaamde dispenser dozen en kunnen gemakkelijk aan de voorzijde geopend worden.

 

6.3. Houten roerstaafjes.

Nog niet op de website geplaatst, maar wat snel toegevoegd zal worden; houten roersticks. Als er suiker of melk wordt toegevoegd aan een koffie/thee is het natuurlijk wel zo makkelijk om deze te roeren met een houten stick. De sticks kunnen enkel ingezet worden voor eenmalig gebruik. De lengte van de roersticks is 14 cm. De sticks zijn gemaakt gemaakt van FSC gekeurd hout en zijn daarom ook 100% composteerbaar. Het is een goed alternatief voor de plastic roerstaafjes die vroeger ingezet werden. Dit is dan ook helemaal van deze tijd en past perfect bij authentieke en stijlvolle koffie concepten. Een dispenserdoos is gevuld met ongeveer 2000 roerstaafjes.

 

 

 1. Order proces 123Bedrukte Koffiebekers.

Het proces om bedrukte koffiebekers te bestellen bij 123Bedrukte Koffiebekers is heel gemakkelijk! Het proces is zo makkelijk mogelijk gemaakt zodat het voor iedere klant mogelijk is om bedrukte koffiebekers te bestellen. De eerste stap is het kiezen van de juiste maat van de koffiebekers, nadat de juiste maat is gekozen moet er beslist worden hoeveel koffiebekers er in de order worden geplaatst. Het wordt ten alle tijden aangeraden om een zo hoog mogelijk aantal in één keer te bestellen zodat de prijs zo laag mogelijk blijft. Als de keuze is gemaakt voor de soort koffiebeker en de hoeveelheid kunnen de persoonlijke gegevens ingevuld worden zodat de koffiebekers op het juiste adres worden bezorgd.

 

Het toevoegen van de bedrukking volgt achteraf. Als de order is binnengekomen bij het team van 123Bedrukte Koffiebekers wordt er contact opgenomen en besproken wat voor bedrukking gewenst is op de koffiebeker. Omdat dit soms wat lastig is als er niet de nodige kennis paraat is over bedrukkingen en koffiebekers staat het team van 123Bedrukte Koffiebekers altijd voor u klaar om te adviseren. Als de bedrukking aangeleverd moet worden zijn er verschillende soorten bestanden die gebruikt kunnen worden: EPS, AI of PDF. Op deze manier wordt het drukbestand goed ontvangen en gaat er geen kwaliteit verloren.

 

Na het bestellen van de bedrukte koffiebekers, en het bepalen van de aantallen en de bedrukking is de betaling ook een belangrijk onderdeel. Bij 123Bedrukte Koffiebekers is het niet nodig om vooraf te betalen en kan de betaling voldaan worden na het ontvangen van de producten doormiddel van een factuur. Een fijne manier voor de afnemer omdat de items die geleverd zijn op deze manier nog een keer gecheckt kunnen worden op onjuistheden voor de betaling.

 

 

 1. Levering bedrukte koffiebekers.

Als het bestelproces is doorlopen en het juiste aantal, bedrukking en maat is gekozen rest er alleen nog het leveren van de producten. De levertijd van de bedrukte koffiebekers is heel verschillend en ook afhankelijk van de drukte van die specifieke periode van het jaar. Rondom de feestdagen kan de levertijd wat langer zijn.

 

De gemiddelde levertijd van de bedrukte koffiebekers is 2 tot en met 5 weken, dit is afhankelijk per beker. Soms is er de mogelijkheid voor een spoedlevering maar dit moet altijd vooraf overlegd worden. Mocht er interesse zijn in een spoedlevering worden hier geen extra kosten voor gerekend

 

Bedrukte koffiebekers kunnen door heel Europa geleverd worden, er zijn geen extra kosten voor levering in Nederland, België en Duitsland. Levering in Frankrijk is enkel mogelijk op aanvraag.

 

Als de bestelling is gedaan zal er telefonisch of via de mail worden toegelicht wat de exacte levertijd van de koffiebekers is zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

 

 

 1. Advies.

Alles bij elkaar is het nog al veel informatie, heeft u advies nodig met betrekking tot het inkopen van bedrukte koffiebekers of de bijbehorende accessoires? Het team van 123Bedrukte Koffiebekers met jaren lange ervaring helpen u graag met alle vragen op het gebied van koffiebekers en de bedrukking ervan. Vul het contactformulier in op de website of neem telefonisch contact met ons op. Wij helpen u graag en beantwoorden al uw vragen.